Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ισόβια και στο Εφετείο για τους δολοφόνους του Μίμη Ζουγανέλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Σύρου, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μία ακόμη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν η εκρηκτική Πολωνή χορεύτρια Margarita Piatek και ο 31χρονος εραστής της Grzegorzko Domiminik Tomas, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2010 είχαν ληστέψει, βασανίσει και δολοφονήσει τον 73χρονο επιχειρηματία μέσα στην πολυτελή βίλα του στη Μύκονο, για να αρπάξουν από το χρηματοκιβώτιό του το ποσό του 1.050.000 ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε τις εφέσεις των δύο κατηγορουμένων και διατήρησε τις ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, ενώ αποφάσισε την απόδοση στους κληρονόμους του Μάκη Ζουγανέλη όλων των μετρητών που είχε στην κατοχή του το ζευγάρι, όταν συνελήφθη, αλλά και των ακινήτων που είχε αγοράσει με τα χρήματα της ληστείας, μεταξύ των οποίων καταστήματα, αυτοκίνητα και διαμερίσματα στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ένσταση του δικηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια, η έφεση του Grzegorzko Domiminik Tomas κρίθηκε εκπρόθεσμη και απορρίφθηκε, ενώ διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Το δικαστήριο επέβαλε στη Margarita Piatek ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστεία, ποινή κάθειρξης 10 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (της είχε επιβληθεί πριν από δύο μήνες σε άλλο δικαστήριο) και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος της οικογένειας Ζουγανέλη και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την τελική έκβαση.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.