Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πόσο κοστίζει η ενισχυτική διδασκαλία στο υπουργείο Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθυστερεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Συνολικά 2.330.300 ευρώ στοίχισε το φετινό πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο υπουργείο Παιδείας . Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει οδηγήσει στην απαξίωσή του.

Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο newsbeast.gr τα παιδιά δε δείχνουν ενδιαφέρον, ενώ πολλοί μαθητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα το Σεπτέμβριο του 2013 βλέποντας την καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος στράφηκαν σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ το υπουργείο Παιδείας είχε εξασφαλίσει πιστώσεις που έφθαναν τα 50.000.000 ευρώ τελικά μετά από την επαναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό του το ποσό μειώθηκε περίπου στα 23.000.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το προηγούμενο έτος που η ενισχυτική διδασκαλία λειτούργησε μόλις 1,5 μήνες οι πληρωμές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έφθασαν τα 5.611.000 ευρώ ενώ το τρέχον έτος όπου το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου 2 μήνες οι ετήσιες πιστώσεις ανέρχονται, όπως προειπώθηκε, σε 2.330.300 ευρώ.

Από το συνολικό ποσό των 23.000.000 εκατομμυρίων έχουν απομείνει περίπου 17.400.000 ευρώ. Οι πιστώσεις αυτές επαρκούν για τη λειτουργία του προγράμματος από την αρχή του σχολικού έτους και όχι από τα τέλη του όπως μας έχει συνηθίσει το υπουργείο Παιδείας εδώ και 2 χρόνια.

Ας μη ξεχνάμε ότι στους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Παιδείας είναι η ενίσχυση των θεσμών τόσο της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, όσο και της ενισχυτικής διδασκαλίας. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει από το υπουργείο ταύτιση έργων και λόγων.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μεγάλη είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Ο υφυπουργός Παιδείας είχε εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα από τον Ιανουάριο όμως αν και πέρασαν δυο μήνες ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Μέχρι τις διακοπές του Πάσχα απομένουν μόλις 9 μέρες, ενώ μετά το Πάσχα απομένουν 3 εβδομάδες μαθημάτων. Ερωτηματικό προκαλεί η συμμετοχή των μαθητών στο θεσμό καθώς για φέτος θα εφαρμόζονταν πιλοτικά στους μαθητές της Β και Γ τάξης του Λυκείου.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr οι περισσότεροι μαθητές της Γ' λυκείου σταματούν το σχολείο για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές. Από τη μεριά των μαθητών της Γ' τάξης το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μειωμένο.

Πάντως το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, έχει ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, ενώ οι ειδικότητες που θα εργαστούν είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και χημικοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.