Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Με εξετάσεις θα εξισώνονται τα πτυχία κολεγίων-πανεπιστημίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξετάσεις για την αναγνώριση των πτυχίων τους ως επαγγελματικά ισοδύναμων με πτυχία των πανεπιστημίων θα υποβάλλονται- κατά κανόνα-οι απόφοιτοι κολεγίων, που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα πληθαίνουν οι αιτήσεις αποφοίτων κολεγίων για επαγγελματική ( και όχι ακαδημαϊκή) αναγνώριση των πτυχίων τους, με βάση τον πρόσφατο νόμο περί επαγγελματικών προσόντων που εντάσσονται σε οκτώ επίπεδα εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Αυτά προκύπτουν από απάντηση που έδωσε στη Βουλή σχετικά με το ζήτημα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.

Η σχετική ρύθμιση έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται και παρατηρείται μια αναμενόμενη μαζικότητα συμμετοχής στην εν λόγω διαδικασία, καθόσον αφορά εν δυνάμει όλους τους αποφοίτους κολεγίων στην Ελλάδα. «Το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) έχει ήδη εκδώσει και σημαντικό αριθμό θετικών πράξεων αναγνώρισης», απάντησε ο υπουργός Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.