Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Νέο κτήριο για δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ.

Με μια λιτή τελετή παραδόθηκε προς χρήση το νέο κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, αντιδημάρχων, δασκάλων, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το έργο, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.




Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου είναι η λειτουργία ενός ολοήμερου δημοτικού σχολείου δυναμικότητας 255 μαθητών, με εξασφαλισμένη για τους μαθητές της περιοχής μιας ευχάριστης και σύγχρονης εκπαίδευσης αλλά και ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, με άμεσο αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό έργο.

Αντικείμενο του έργου ήταν η προσθήκη καθ’ ύψος και κατά πλάτος αιθουσών και συνοδών εγκαταστάσεων, καθώς και η ανέγερση νέου γυμναστηρίου, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης.

Το οικόπεδο, όπου έγινε η προσθήκη και στο οποίο εδρεύει το 1ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων. Η επιφάνεια του όλου οικοπέδου είναι 3.457 τετραγωνικά μέτρα. Οι παλιές κατασκευές καταλάμβαναν χώρο 954 τετραγωνικά μέτρα ενώ κατεδαφίστηκαν παλαιά κτίσματα 190 τετραγωνικά μέτρα.

Ειδικότερα, κατεδαφίστηκαν ένα μικρό συγκρότημα WC, ένα μικρό βοηθητικό κτήριο, το λεβητοστάσιο, το στέγαστρο γυμναστικής και η ισόγεια πτέρυγα αιθουσών που βρίσκεται σε επαφή με το παλιό διώροφο κτήριο στη νοτιοδυτική πλευρά.
Στη θέση αυτή κατασκευάστηκε διώροφο συγκρότημα αιθουσών με υπόγειο, το οποίο επικοινωνεί με το υπάρχον παλιό διώροφο κτήριο. Στη θέση του βοηθητικού κτηρίου και του παλιού WC, κατασκευάστηκε η κεντρική είσοδος του συγκροτήματος, νέο κλιμακοστάσιο και κυλικείο στο ισόγειο.

Τέλος, στη θέση του παλιού στεγάστρου γυμναστικής, κατασκευάστηκε νέο Γυμναστήριο– Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και το συνδετήριο διάδρομο μεταξύ του πέτρινου ισογείου κτηρίου, του γυμναστηρίου και του νέου συγκροτήματος.

Στα υφιστάμενα κτήρια πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για τη σύνδεσή τους με τα νέα κτήρια όσο και οι βελτιώσεις που απαιτούνταν (όπως αντικατάσταση της παλιάς φθαρμένης στέγης με νέα, αντικατάσταση φθαρμένου και επικίνδυνου ως εκ τούτου δαπέδου, αντικατάσταση στις πόρτες και στα εξωτερικά κουφώματα κ.α.).Στο παλιό πέτρινο κτήριο έγιναν αντίστοιχες εργασίες, όπως αντικατάσταση εσωτερικών πορτών, δαπέδου κ.α.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν όλες οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να αποδοθεί το σχολικό συγκρότημα σε άριστη κατάσταση και με πλήρη δυναμικότητα λειτουργίας, καταργώντας τη λειτουργία νοικιασμένης αίθουσας και τακτοποιώντας την σημερινή έλλειψη χώρων εργαστηρίων.


Πηγή: http://www.thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.