Τρίτη 8 Απριλίου 2014

"Έμφραγμα" στον "'Άγιο Σάββα", λόγω διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε διαθεσιμότητα είναι από χθες οι γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ που είχαν μεταφερθεί πέρσι σε όμορα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες τους.

Και παρότι αυτή η διαθεσιμότητα θα είναι σύντομη, όπως συνέβη τον περασμένο μήνα και με τους συναδέλφους τους από τα πολυϊατρεία που κλήθηκαν να επιλέξουν, αν θα συνεχίσουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας ή θα διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, αρκετά είναι τα μεγάλα νοσοκομεία που ήδη στενάζουν, όπως συμβαίνει με το Ογκολογικό «Άγιος Σάββας», όπου μπήκαν σε διαθεσιμότητα 80 γιατροί.

Ο Ελεύθερος Τύπος επικοινώνησε με το διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης των επιμέρους προβλημάτων που θα προκύψουν από τη σύντομη διαθεσιμότητα των γιατρών...

Όπως εξηγεί ο κ. Κοντοζαμάνης, «πρόκειται για διαθεσιμότητα χωρίς κινητικότητα και μάλιστα μόλις ενός μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα επαναπροσληφθούν όσοι δεν διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο ακριβώς στις ίδιες θέσεις που κατείχαν μέχρι χθες.

Ειδικά, για το παθολογοανατομικό τμήμα του «Αγίου Σάββα» θα εξυπηρετηθεί προσωρινά από άλλα νοσοκομεία της ίδιας ΥΠΕ όπου θα στέλνονται οι εξετάσεις.

Για τα χειρουργεία του «Αγίου Σάββα» θα γίνει επαναπρογραμματισμός μέσα στις επόμενες ημέρες, με στόχο να μην αναβληθεί κανένα σοβαρό χειρουργείο, παρά μόνο όσα δεν κριθούν επείγοντα.

Επίσης, το τμήμα Τεχνητού Νεφρού της «Αγίας Όλγας» θα ενισχυθεί με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.