Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Στην ΕΟΚΕ τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία - Εισηγητής ο Ι. Βαρδακαστάνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.04.2014

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μέλους του προεδρείου της ΕΟΚΕ, πραγματοποιείται την Δευτέρα 14 Απριλίου η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας μελέτης του Ειδικευμένου Τμήματος «ΑΠΑΣΧOΛΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Ειδική ομάδα «Αναπηρία», που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΕΟΚΕ, στις Βρυξέλλες, στις 9.30.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι τρόποι διαδραστικής συνεργασίας της ΕΟΚΕ με τις ευρωπαϊκές Οργανώσεις Ατόμων με Αναπηρία, η συνεκτίμηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD) στις γνωμοδοτήσεις της ΕΟΚΕ, η συνεργασία με Όργανα της ΕΕ, την Επιτροπή των Περιφερειών και άλλα συμβουλευτικά όργανα κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρδακαστάνης θα ανοίξει την Ακρόαση της ΕΟΚΕ με θέμα «Προοπτικές της Κοινωνίας των Πολιτών για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ».

(Σ.σ. EDF, European disability forum= Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, IDA, International Disability Alliance= Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία)


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.