Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η στρατηγική για την αντιπυρική θωράκιση της Κρήτης σχεδιάζεται για το φετινό καλοκαίρι, με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζει το ανάγλυφο του νησιού, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρχιπύραρχος Δημήτρης Ραπανάκης.

Ο κ. Ραπανάκης συμμετείχε το μεσημέρι σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και καθορίστηκαν οι βασικοί άξονες της αντιπυρικής προστασίας για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπανάκη, με βάση το γενικό σχέδιο που εκπονείται θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην πρόληψη με συνεχείς περιπολίες και ανάπτυξη πυροφυλακείων.

Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών.

Παράλληλα, και φέτος θα ζητηθεί η από αέρος ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης με τη διάθεση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο νησί.

Επίσης, θα ζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και υπηρεσίες ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.