Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αυξάνονται τα ποσοστά των single μητέρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες δεν περιμένουν για πάντα για τον «κ. Τέλειο».

Για τους περισσότερους η δημιουργία μιας οικογένειας έρχεται μετά το γάμο.

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη έρευνα τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός των single γυναικών που επιλέγουν να εκπληρώσουν το όνειρό τους να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί έχει διπλασιαστεί, χάρη στις τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, στη Μ. Βρετανία 632 γυναίκες επέλεξαν να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός παιδιού χωρίς σύντροφο το 2012, ενώ ο αριθμός αυτός το 2007 ήταν 259.

Η σπερματέγχυση με σπέρμα από δότη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, με 468 γυναίκες να καταφεύγουν σε αυτή το 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA).

Συνολικά το 2012 στην εξωσωματική γονιμοποίηση κατέφυγαν 47.800 γυναίκες, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν singles, ενώ το 3% αυτών είχαν σχέση με άτομα του ιδίου φύλου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η άνοδος των ποσοστών των γυναικών που επιλέγουν να γίνουν single μανάδες οφείλεται στο γεγονός, ότι οι γυναίκες δε φοβούνται πια να πάρουν την κατάσταση (σε ό,τι αφορά τη γονιμότητά τους) στα χέρια τους και δεν εγκαταλείπουν το όνειρό τους αν δε γνωρίσουν τον «κ.Τέλειο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.