Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Εφοριακός με… μακρύ χέρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λεφτά από το ταμείο έβαζε στην τσέπη της, προκειμένου να καλύπτει τις προσωπικές της υποχρεώσεις, διευθύντρια εφοριακός της Άνδρου, η οποία είχε διατελέσει και έφορος στην εν λόγω ΔΟΥ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», πως είχε συνεργασία και με φοροτεχνικό γραφείο του νησιού, καθώς μέσα σε μία μέρα παρέλαβε περί 200 χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες ήταν ελλιπείς ως προς τα οικονομικά δεδομένα.

Ο έλεγχος που έγινε στο ταμείο της Εφορίας, αποκάλυψε ότι η εφοριακός είχε καταχραστεί 285.000 ευρώ, τα οποία, όπως αναφέρει στην ομολογία της, είχε σκοπό να επιστρέψει μόλις πουλούσε κάποια από τα οικογενειακά της ακίνητα.

Μάλιστα, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε δηλώσει στους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία με τους δικηγόρους της, αν δεν πουλήσει κάποια από τα ακίνητά της, να δώσει μερικά στο Δημόσιο, προκειμένου να καλύψει τα κλεμμένα από το ταμείο της ΔΟΥ.

Ως δικαιολογίες για την πράξη της η εφοριακός επικαλέστηκε τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων του άνδρα της, καθώς και την κακή υγεία του. Μάλιστα, στην απολογία της επισημαίνει ότι έπαιρνε τα χρήματα από το ταμείο της εφορίας για να καλύπτει δανειακές υποχρεώσεις αλλά και τρέχοντα έξοδα των επιχειρήσεων του συζύγου της.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.