Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Να αρθούν οι διαθεσιμότητες ιατρικού και λοιπού προσωπικού από το μοναδικό εξειδικευμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και από κάθε κέντρο/μονάδα χρονίως πασχόντων!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 11.04.14

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την αναστάτωση που δημιουργείται σε ιστορικά νοσοκομεία και άκρως εξειδικευμένα όπως το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας ακόμα και ιατρικού προσωπικού.

Οι καρκινοπαθείς της χώρας έχουν ανάγκη από την κατάρτιση και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών και τη συνολική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος και όχι τη διάλυση ιστορικών νοσοκομείων, όπως ο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς μέλη της καλούν το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην άρση των διαθεσιμοτήτων στο νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», καθώς και σε οποιαδήποτε μονάδα χρονίως πασχόντων, δεδομένου ότι ανάλογες διαθεσιμότητες δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αυτών των μονάδων. Τρανταχτό παράδειγμα οι διαθεσιμότητες ιατρών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο οποίο μεταγγίζονται 300 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Επισυνάπτεται σχετική επιστολή προς το υπουργείο Υγείας.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 123 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 126 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.