Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Φρένο σε βρεγμένο δρόμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί δρόμοι είναι βρεγμένοι, είτε επειδή κάπου έπιασε ένα ψιλόβροχο, είτε επειδή κάποιος αποφάσισε να ξεφορτωθεί τη σκόνη και τη λάσπη των προηγούμενων ημερών από το πεζοδρόμιό του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το φρενάρισμά μας θα πρέπει να γίνεται με προσοχή – τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στη βροχή, αλλά ο βρεγμένος δρόμος είναι βρεγμένος δρόμος και φέρνει μειωμένη πρόσφυση. Και σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα πρέπει να προσαρμόσουμε το φρενάρισμά μας.

Ο βρεγμένος δρόμος δε θα μας επιτρέψει να φρενάρουμε άμεσα, οπότε πρέπει να διατηρούμε μεγάλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα – όπως ακριβώς και στη βροχή.

Αν στον στεγνό δρόμο πρέπει να έχουμε μια φορά τα δάχτυλά μας πάντα στη μανέτα του φρένου, στον βρεγμένο πρέπει να τα έχουμε δέκα. Το προπορευόμενο όχημα μπορεί να σταματήσει απότομα για οποιοδήποτε λόγο και εμείς θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να σταματήσουμε πίσω του.

Το φρενάρισμά μας σε βρεγμένο δρόμο δε θα πρέπει να είναι απότομο, αλλά προοδευτικό. Πιέζουμε με φειδώ τις μανέτες αρχικά και σταδιακά τις φέρνουμε προς το τέλος της διαδρομής τους.

Το φρένο του κινητήρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο κατά το φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Συνδύασέ το με τα φρένα σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.