Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ρατσιστική συμπεριφορά σε μαθήτρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση ρατσιστικής και τρανσφοβικής συμπεριφοράς κατά τρανς μαθήτριας που φοιτά σε εσπερινό Λύκειο της Αθήνας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης κατέθεσε αναφορά του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών σύμφωνα με την οποία «τρανς μαθήτρια βρέθηκε εκτεθειμένη σε ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης του σχολείου και ενώ υπήρξε και πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας τής απειλούμενης από τον κοινωνικό ρατσισμό μαθήτριας και της διασφάλισης της απρόσκοπτης συνέχισης των σπουδών της, η ρατσιστική συμπεριφορά από την πλευρά της διεύθυνσης συνεχίστηκε και κλιμακώθηκε».

Με την αναφορά καταγγέλλεται επίσης ότι και η μοναδική καθηγήτρια που στάθηκε στο πλευρό της μαθήτριας, πέρασε από ΕΔΕ και τέθηκε σε αργία.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εγγράφως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ενημερώνει ότι «η παθούσα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και επομένως σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 26 του Συντάγματος, όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης».

Ο κ. Αθανασίου υπογραμμίζει ότι οι δικαστικές Αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης. Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι εφόσον το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο σχετικών ερευνών, εντοπίσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις θα τα θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.