Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί με καταθέσεις… εφοπλιστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλης έκτασης παραοικονομία και φοροδιαφυγή από εκατοντάδες γιατρούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απεκάλυψαν εξονυχιστικοί έλεγχοι που πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο μιας έρευνας-μαμούθ για τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι έχουν επικεντρωθεί καταρχάς σε πάνω από 500 γυναικολόγους-μαιευτήρες και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πάνω από 170 από τους γιατρούς αυτούς βρέθηκαν με αδήλωτα εισοδήματα.

Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις τριών γιατρών από την Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων το ΣΔΟΕ εντόπισε συνολικά 21 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις γιατροί στις φορολογικές δηλώσεις τους δήλωναν μικρά εισοδήματα που σε καμία περίπτωση δεν κάλυπταν τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι εν λόγω γιατροί θα κληθούν να καταβάλουν φόρους που προσεγγίζουν τα 14 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στο λογαριασμό του πρώτου εκ των τριών βρέθηκαν 271 χιλιάδες ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, στο λογαριασμό του δεύτερου εντοπίστηκαν 350 χιλιάδες ευρώ και στον λογαριασμό του τρίτου 1 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια πόλη όμως, εντοπίστηκε και ένας φαρμακοποιός, ο οποίος θα έχει την… τύχη των γιατρών, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ βρέθηκε «ακάλυπτος» για 300 χιλιάδες ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.