Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Σε μέτρια επίπεδα η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει η ανακοίνωση του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου της συμπρωτεύουσας.

Σε μέτρια επίπεδα κινείται η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις τελευταίες μετρήσεις, που έγιναν περίπου στις 13.00, των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του κεντρικού δήμου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ωριαίων μετρήσεων, οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10, ήταν 88 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, 28 στον σταθμό Επταπυργίου, 56 στην Τούμπα, 68 στο δημαρχείο, 80 στη Μαρτίου και 54 στην Εγνατία.

Εξάλλου, από τη 1 το ξημέρωμα μέχρι τις 11.00 σήμερα το πρωί, τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χαρακτηρίζονται μέτρια, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι μέγιστες ωριαίες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 καταγράφηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα κυρίως στο σταθμό της Λαγκαδά στο δυτικό τμήμα της συμπρωτεύουσας και στη συνέχεια κατέγραψαν πτωτική πορεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μέγιστες ωριαίες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφηκαν από τη 1 το ξημέρωμα μέχρι τις 11.00 σήμερα το πρωί, ήταν 232 μg/ ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, 127 στη Μαρτίου, 122 στην Εγνατία, 110 στο δημαρχείο, 83 στην Τούμπα και 67 στο Επταπύργιο.

Η μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ήταν 87 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Εγνατίας, 71 στη Μαρτίου, 147 στη Λαγκαδά, 64 στο Επταπύργιο, 58 στην Τούμπα και 73 στο δημαρχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.