Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Θεοχάρης: "Άτυπη συμφωνία" φορολογούμενων με την εφορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Άτυπη συμφωνία» με την εφορία μπορούν να συνάπτουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν αντικειμενικά να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά δεδομένα για να μπορέσουν να μπουν σε ρύθμιση, δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν το ποσό της δόσης, αλλά ούτε τα τυπικά δεδομένα, δηλαδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση παρόλο που μπορούν να πληρώσουν τη δόση, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία, να δηλώσουν τι περίπου μπορούν να πληρώσουν -φυσικά κάποιο ποσό που να έχει κάποια αξία, με την έννοια να μειώνει την οφειλή τους» τονίζει ο κ. Θεοχάρης.

«Σε αυτή την περίπτωση» προσθέτει «λαμβάνουμε υπόψη τη θετική πρόθεση του φορολογουμένου να μειώσει το χρέος του. Απλώς ζητάμε να ενημερώνει και την εφορία ώστε να είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει και να δείχνει έτσι ότι έχει την πρόθεση να καταβάλει τις οφειλές του».

Ερωτηθείς πάντως αν ο φορολογούμενος που δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων, μπορεί και να μπλοκάρει ενδεχόμενες κατασχέσεις, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε:

«Σε κάθε περίπτωση λαμβάνουμε αυτό το πράγμα υπόψη, αλλά δεν υπάρχει βέβαια καμιά νομική εξασφάλιση ότι δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις. Ιδιαίτερα όμως θα το κάνουμε αυτό αν δούμε ότι υπάρχουν φορολογούμενοι που έχουν εισοδήματα, έχουν πηγές, αλλά απλώς δεν καταβάλουν τις οφειλές τους όχι γιατί πραγματικά βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, αλλά γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες. Αυτό βέβαια δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εφορία».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.