Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση του Άμποτ για περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχεί για τον αριθμό των μεθυσμένων στους δρόμους της Αυστραλίας.

Αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση αλκοόλ και να εξαλειφθεί η βία που πλήττει την κοινωνία, ζητάει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Άμποτ τονίζει ότι τον ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό το ότι ο αριθμός των μεθυσμένων στους δρόμους της Αυστραλίας έχει αυξηθεί, εκείνο όμως που τον τρομάζει περισσότερο είναι οι επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει το ποτό, στις ανθρώπινες σχέσεις, όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές ποσότητες.

Αναφερόμενος γενικότερα στη βία επισημαίνει και το φαινόμενο, των «διανοητικώς ανώμαλων ατόμων», που βγαίνουν έξω ψάχνοντας για ανύποπτα θύματα, το οποίο όπως λέει, εξαπλώνεται επικίνδυνα στον κοινωνικό ιστό. Τα άτομα αυτά, αναφέρει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, έχουν ήδη αποφασίσει να χτυπήσουν, έτσι στα τυφλά, και αλλοίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

Τις σκέψεις και τους φόβους του αυτούς, τους εκφράζει ο πρωθυπουργός γραπτά στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για συλλογική ευθύνη». Δεν αρκεί κάποιος να πει «εγώ δεν πίνω υπερβολικά» ή «δεν είμαι ένας απ' αυτούς» και να νίψει τας χείρας του. Το ίδιο και οι γονείς ή ιδιοκτήτες μπαρ, να αποποιηθούν πάσης ευθύνης.

«Είναι απαράδεκτο κάθε Παρασκευή και Σάββατο τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων να γεμίζουν από άτομα τα οποία υπερέβησαν τα όρια, πίνοντας υπερβολικά ή παίρνοντας ναρκωτικές ουσίες. Γιατί υπάρχει και αυτό το πρόβλημα» τονίζει ο κ. Άμποτ. Σημειώνει μάλιστα, ότι το φαινόμενο απλώνεται σ' όλη την Αυστραλία και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία πολλών παραγόντων προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Παραδέχεται ότι και ο ίδιος, ως νέος υπήρξαν περιπτώσεις που υπερέβη τα όρια και ένιωσε μετά προσβεβλημένος. «Δεν λέει κάποιος ότι το ποτό πρέπει να απαγορευτεί. Εκείνο που λέμε είναι να καταναλώνεται με μέτρο και να μην βάζει σε κίνδυνο τη ζωή, όχι μόνο εκείνων που πίνουν, αλλά και των συνανθρώπων τους».

Ειδική μνεία κάνει στην πρόληψη, λέγοντας ότι η ευθύνη ξεκινά από το σπίτι, όπου θα πρέπει να δίνονται οι ανάλογες συμβουλές, από νωρίς, επεκτείνεται στα μπαρ και τις παμπ, όπου άτομα τα οποία ήδη έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες δεν θα πρέπει να "τροφοδοτούνται" με επιπλέον ποτά.

Ο ίδιος, είπε, ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις Πολιτείες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Η βία θα πρέπει να εκλείψει από τους δρόμους της χώρας, καταλήγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.