Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η διατροφή «κλειδί» για υπέροχα μαλλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές.

Ο τρόπος διατροφής μας μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την υγεία των μαλλιών μας. Οι παρακάτω τροφές αποτελούν το «κλειδί» για την κατασκευή και ανάπτυξη της τρίχας, την αποφυγή της τριχόπτωσης και βασικούς άλλους παράγοντες που συμβάλουν σε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και η πέστροφα. Η πρωτεΐνη που περιέχουν συμβάλλει στην καλύτερη κατασκευή και αρτιότερη ανάπτυξη της τρίχας, ενώ τα λιπαρά ωμέγα 3 και η βιταμίνη D βοηθούν στην υγεία του δέρματος της κεφαλής.

Κοτόπουλο. Εκτός από την πολύτιμη πρωτείνη, τα πουλερικά διαθέτουν ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη B12, που βοηθούν τόσο στην ανάπτυξη της τρίχας όσο και στην αποφυγή της τριχόπτωσης.

Φακές. Είναι τέλεια πηγή πρωτεΐνης, καθώς επίσης και σιδήρου, ψευδάργυρου και βιοτίνης.

Τα αυγά, φυσικά, διαθέτουν πρωτεΐνη ενώ έχουν επίσης πολλά σημαντικά μέταλλα, συμπεριλαμβανόμενου του σιδήρου, η έλλειψη του οποίου ευθύνεται πολλές φορές για την απώλεια μαλλιών.

Καρότα και βερύκοκα. Η Β καροτίνη μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει την υγεία των μαλλιών σε κυτταρικό επίπεδο.

Μύρτιλα. Τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν με θρεπτικά συστατικά το θύλακα της τρίχας ωφελούνται από τη βιταμίνη C. Και τα μύρτιλα είναι σημαντική πηγή βιταμίνης C.

Σπανάκι. Κατατάσσεται στην κατηγορία των superfoods, καθώς είναι καλή πηγή σιδήρου, B καροτίνης, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Όλα αυτά τα συστατικά βοηθούν το θύλακα της τρίχας και στην υγεία του δέρματος της κεφαλής. Παρόμοια οφέλη προσφέρει και το μπρόκολο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.