Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νέα εξέταση για τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πιθανώς να είναι σε δύο χρόνια διαθέσιμη στη Βρετανία.
Μια εξέταση που θα μπορεί να οδηγήσει στη διάγνωση επτά «υπό-τύπων» καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι διαθέσιμη με ορίζοντα διετίας, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να συνθέτουν πιο αποτελεσματικές θεραπείες με αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών επιβίωσης.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Andy Green από το University of Nottingham ανέπτυξε μία μέθοδο που παρακολουθεί δέκα πρωτεΐνες- κλειδιά που οδηγούν στην αναγνώριση επτά διαφορετικών βιολογικών τύπων καρκίνου του μαστού, σημειώνει το BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιλογές στη θεραπεία αυξάνονται και ενισχύονται οι κατάλληλες θεραπείες για τον κάθε ασθενή αλλά και η αποφυγή ακατάλληλων ή μη απαραίτητων θεραπειών και οι παρενέργειές τους.

Η τεχνολογία που χρειάζεται για να μετρηθούν αυτές οι πρωτεΐνες στα δείγματα όγκων υπάρχει ήδη στα περισσότερα εργαστήρια της Βρετανίας.

Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες αναζήτησαν την «υπογραφή» κάθε τύπου καρκίνου σε 1.73 δείγματα όγκων.

Διαπίστωσαν πως το 93% των περιπτώσεων εύκολα ταίριαζε με έναν από τους επτά τύπους ενώ το 7% ήταν πιο δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί.

Περαιτέρω έρευνα έδειξε πως αυτοί οι επτά τύποι καθορίζονταν από διαφορετικούς συνδυασμούς και επίπεδα των δέκα πρωτεϊνών που εντοπίζονται στα καρκινικά κύτταρα. Περιλαμβάνουν δύο πρωτεΐνες που συχνά ταυτοποιούνται στα καρκινικά κύτταρα του μαστού αλλά και άλλες που δεν ελέγχονται σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.