Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Έπαιρνε παράνομα σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη χθες το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον Ωρωπό, 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για δέκα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου της πρώτου του συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.

Επτά μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του (το 2004), σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας. Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις (83.000) ευρώ.

Παράλληλα στο λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, 300 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δύο 2 τραπεζικές κάρτες αναλήψεων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται στις 83.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.