Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δις ισόβια για τον άγριο βιασμό και φόνο 17χρονης στη Νότια Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η άτυχη γυναίκα υπέφερε φρικτά και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Με την καταδίκη του 21χρονου Johannes Kana σε δις ισόβια γράφτηκε ο επίλογος ενός φρικτού εγκλήματος που συγκλόνισε τη Νότιο Αφρική και προκάλεσε τον άγριο, βασανιστικό και άδικο θάνατο της 17χρονης Anene Booysen, το Φεβρουάριο.




Η άτυχη Anene είχε βρεθεί σε μία οικοδομή κοντά στο σπίτι της στο Bredasdorp. Είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού και ακρωτηριαστεί άγρια και πέθανε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Το στυγερό έγκλημα είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών ενώ ο πρόεδρος Ζούμα το είχε χαρακτηρίσει «σοκαριστικό, σκληρό και απάνθρωπο» και είχε καλέσει τα δικαστήρια να επιβάλουν τις σκληρότερες δυνατές ποινές όταν πρόκειται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι γιατροί που επιχείρησαν να σώσουν την Booysen περιέγραψαν στο δικαστήριο τα φρικτά τραύματά της ως τα χειρότερα που είχαν δει ποτέ.

Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, είπε, σύμφωνα με το BBC, πως πέντε ή έξι άνδρες εμπλέκονταν στην επίθεση σε βάρος της.

Τρεις ύποπτοι είχαν αρχικά συλληφθεί αλλά μόνο ο Kana οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ο ίδιος ομολόγησε το βιασμό της άτυχης γυναίκας αλλά αρνήθηκε πως είχε οποιαδήποτε σχέση με το φόνο της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.