Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Εγώ χωρίς τα παιδιά μου δεν μπορώ να ζήσω, αν μου τα πάρουν, θα αυτοκτονήσω»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σπαραχτικές δηλώσεις από τη βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

«Εγώ χωρίς τα παιδιά μου δεν μπορώ να ζήσω. Αν μου τα πάρουν, θα αυτοκτονήσω. Θα πάρω ένα σχοινί, θα πάω στο δάσος και θα κρεμαστώ».



Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα λόγια αυτά ανήκουν στη Σάσα Ρούσεβα, βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Λάρισας κι αποδείχθηκε ότι είναι βουλγαρικής καταγωγής.

Οι κάμερες των βουλγαρικών τηλεοπτικών καναλιών κατέγραψαν τη Σάσα Ρούσεβα, με δάκρυα στα μάτια, να ψάχνει στο χωριό Έλχοβο - δίπλα στο Νικολάεβο, απ' όπου προέρχεται η οικογένεια - για νέο σπίτι, το οποίο, όπως είπε, «καλοί άνθρωποι μας υποσχέθηκαν ότι θα μας αγοράσουν ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας όπως πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, το αρμόδιο τμήμα «Προστασίας του Παιδιού» της Δημόσιας Αρχής Κοινωνικής Υποστήριξης της Βουλγαρίας, ύστερα από αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης των επτά ανήλικων αδελφών της Μαρίας έχουν αποφασίσει να (ξανα)προτείνουν στη μητέρα Σάσα Ρούσεβα να εγκατασταθεί σε κοινωνικό ίδρυμα, μαζί με τα δύο μικρότερα παιδιά της (σ.σ. η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας έχει ήδη απορρίψει μια φορά αυτή την πρόταση), ενώ τα υπόλοιπα πέντε παιδιά της οικογένειας είτε θα εγκατασταθούν σε ιδρύματα είτε θα δοθούν σε ανάδοχους γονείς.

Ωστόσο, οι Ρομά του Νικολάεβο έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αποτρέψουν τα σχέδια των αρμόδιων αρχών να αναθέσουν σε τρίτους την επιμέλεια των παιδιών της οικογένειας Ρούσεφ, την οποία οι κοινωνικοί λειτουργοί κάλεσαν, σήμερα, σε ακρόαση, στο γειτονικό χωριό Γκούρκοβο.

Επειδή, ωστόσο, στη γραπτή ειδοποίηση αναφερόταν ότι οι γονείς θα πρέπει να προσέλθουν στο «ραντεβού» χωρίς τα παιδιά, τόσο το ζεύγος Ρούσεφ όσο και οι συγχωριανοί τους θεώρησαν πως πρόκειται περί «παγίδας» που σκοπό έχει να απομακρυνθούν οι γονείς ώστε η κοινωνική υπηρεσία να πάρει τα παιδιά υπό την προστασία της.

Γι' αυτό και, σύμφωνα με το μεσημεριανό δελτίο του τηλεοπτικού καναλιού BTV, οι Ρομά στο Νικολάεβο έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Ρούσεφ, πανέτοιμοι να αποτρέψουν τυχόν ανάλογη απόπειρα των αρχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.