Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Συμμετοχή αθλητών Special Olympics Π.Ε. Ευβοίας στο Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics Ελλάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η Παγκόσμια Ημέρα Eunice Kennedy-Shriver στην Πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων με το σύνθημα: «Παίζουμε Μαζί για να Ζούμε Μαζί». Στην Παγκόσμια Ημέρα Eunice Kennedy-Shriver, συμμετείχαν και αθλητές των Special Olympics της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.



Τα Special Olympics Ελλάς διοργανώσαν με τον Δήμο Βρηλισίων το Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics :Αντιπτέριση (Badminton), Μπότσε (Bocce) και Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Ping- Pong). Συμμετείχαν αθλητές Special Olympics προπονητές, εθελοντές, μαθητές ειδικών σχολείων, δημοτικών γυμνασίων και λυκείων.

Δημιουργήθηκαν μεικτές ομάδες (Unifiedteams) με τους αθλητές, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο για συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία, ενώ οι μικροί επισκέπτες ηλικίας 2-8, συμμετείχαν σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες του Προγράμματος Νεαροί Αθλητές.

Σ’ αυτή τη σεμνή μα ουσιαστική τελετή-εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και οι αθλητές μας του Μπότσε με την προπονήτρια-σύνοδο τους Κωνσταντίνα Μελετιάδου, καθώς και εθελοντές μας.

Η Eunice Kennedy – Shriver (1921 – 2009) δίδαξε με τον αγώνα της και τα αποτελέσματα των μεγάλων προσπαθειών της, ότι δεν υπάρχει καμιά σωματική ή διανοητική αναπηρία που να μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

Ειρήνη Μερτζιάνη

Συντονίστρια του Προγράμματος Special Olympics

Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας



Πηγή: http://www.eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.