Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ούτε το γάλα ενός παιδιού…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μητέρα στη Θεσσαλονίκη έχει στα χέρια της το μωρό της που είναι πρόωρο, 1.700 γραμ. και 7,5 μηνών. Το μωρό έχει αλλεργία και πρέπει να πίνει το γάλα Nutricia Neocate που στοιχίζει 50 ευρώ το κουτί.

Η μητέρα έχει βιβλιάριο πρόνοιας και το κράτος δεν της χορηγεί το γάλα, η μητέρα στηρίζεται εδώ και αρκετούς μήνες από τη συλλογικότητα «Πνοή Ελπίδας Θεσσαλονίκης». «Όσοι άνθρωποι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Κάθε περιστατικό που έρχεται στα χέρια μας είναι μοναδικό και χρειάζεται τη στήριξη μας. Κάντε αυτό που κάνετε πάντα τόσο μα τόσο καλά: κοινοποιήστε το».

Αυτό το τραγικό μήνυμα κυκλοφορεί από τις 8 Οκτωβρίου με την ένδειξη «Επείγον ζητείται βρεφικό γάλα», σε ιστοσελίδες πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλληλέγγυων συλλογικοτήτων. Είναι ένα μήνυμα που δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2013 η ζωή ενός νεογέννητου, όταν λεφτά δεν υπάρχουν στην οικογένεια, ούτε για τα προς το ζην, κρίνεται αποκλειστικά από το πόση φιλανθρωπία και αλληλεγγύη θα επιδείξουν διάφορες συλλογικότητες από τη στιγμή που θα τους γνωστοποιηθεί το πρόβλημα.

Ο πατέρας, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι άνεργος εδώ και έναν χρόνο, ψάχνει καθημερινά για μεροκάματο, όποιο μεροκάματο. Κάποιες φορές το καταφέρνει, κάποιες όχι. Η μητέρα επίσης δεν έχει δουλειά, ενώ το ζευγάρι έχει άλλα δύο μικρά παιδάκια να συντηρήσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.