Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Χειρουργείο σε μωρό χωρίς εξέταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις τριτοκοσμικές εικόνες με τον μαιευτήρα που λόγω διακοπής ρεύματος αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του τοκετού με φως από κινητά τηλέφωνα και μπρελόκ, αλλά και το παραλίγο τραγικό περιστατικό της έλλειψης οξυγόνου, την ώρα που στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας νοσηλεύονταν τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επανέρχεται.

Πρόκειται για την απίστευτη «Οδύσσεια» που βίωσε η οικογένεια γνωστού επιχειρηματία το νησιού, όταν είδε το μωρό της να κινδυνεύει να χάσει την όραση του εξαιτίας της τηλεφωνικής… διάγνωσης του εφημερεύοντα οφθαλμιάτρου που έλειπε από το νοσοκομείο και έδινε εντολές για χειρουργική επέμβαση από το σπίτι του!

Η τρομακτική περιπέτεια που έζησαν ο Σαμιώτης επιχειρηματίας και οικογένεια του ξεκίνησε όταν ο μικρότερος από τους τρεις γιούς του, ηλικίας μόλις δεκατεσσάρων μηνών, τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι με αποτέλεσμα να σχιστεί άσχημα το βλέφαρο το και να προβάλει από το εσωτερικό του ένα μεγάλο κομμάτι κόκκινου χρώματος. Βλέποντας το παιδί να σφαδάζει από φρικτούς πόνους και να αιμορραγεί, οι γονείς το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Ωστόσο, κατά την άφιξη τους στα επείγοντα περιστατικά, είκοσι λεπτά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του μικρού, η οικογένεια βρέθηκε προ μιας ακόμη δυσάρεστης έκπληξης, αφού ενημερώθηκε πως ο μοναδικός οφθαλμίατρος του νοσοκομείου, που βρισκόταν εκεί σε εφημερία ετοιμότητας, δεν ήταν εκεί!

Έτσι, πάνω στην ταραχή τους, οι γονείς ζήτησαν βοήθεια από μια νοσηλεύτρια και μια ειδικευόμενη μαιευτήρα γυναικολόγο του νοσοκομείου, η οποία εξετάζοντας το μάτι του παιδιού εξέφρασε βάσιμες αμφιβολίες σχετικά με το αν το μεγάλο κόκκινο κομμάτι ήταν λίπωμα η αδένας του ματιού, χωρίς φυσικά να προχωρήσει η ίδια σε διάγνωση, αφού δεν είχε τη σχετική ειδικότητα. Έτσι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εφημερεύοντα οφθαλμίατρο και του ζήτησε μα μεταβεί άμεσα στα επείγοντα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» o πατέρας του μωρού, ο εφημερεύων οφθαλμίατρος, αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό, όχι μόνο δεν έσπευσε στο νοσοκομείο αλλά αντίθετα, προχώρησε σε τηλεφωνική… διάγνωση δίνοντας παράλληλα εντολή στην ειδικευόμενη γιατρό να αποκόψει το κομμάτι που προεξείχε!

Αφού το παιδί εξετάστηκε από τρεις εξωτερικούς οφθαλμιάτρους, ευτυχώς οι γονείς πήραν το μωρό και αναχώρησαν με το πρώτο πρωινό αεροπλάνο για την Αθήνα όπου το μετέφεραν σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική και όλα τελείωσαν καλά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.