Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Εξοικονόμηση 7,2 εκ. € με τις e-δημοπρασίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκτέλεση «Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών» για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας με συνοδό εξοπλισμό για τον έλεγχο του αίματος με τη μέθοδο της μοριακής τεχνικής νουκλεϊνικών οξέων-ΝΑΤ από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) με πολύ σημαντικές μειώσεις τιμών, μέσω της πλατφόρμας της Be Business Exchanges S.A., θυγατρικής της Eurobank.

Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν την 10η Οκτωβρίου 2013 με απόλυτη επιτυχία 4 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΠΥ), μετά από την πρωτοβουλία και την πολύτιμη συμβολή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Σε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέσω της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης επιτεύχθηκαν πρόσθετες μειώσεις τιμών, οι οποίες έφτασαν σε ποσοστό 53,3 % σε σχέση με τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προμήθειες προϋπολογισμού 13,5 εκατ. Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τη διαδικασία ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εξοικονομήθηκαν 7,2 εκατ. Ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κρίθηκαν ως ιδιαίτερα επιτυχή καθώς, σύμφωνα με τον κο Χρήστο Γιάνναρη, Πρόεδρο της ΕΠΥ, "επιτεύχθηκε σημαντική εξοικονόμηση κόστους έναντι του αρχικού προϋπολογισμού".

Όπως επισήμανε ο κος Γιάνναρης "Η χρήση της υπηρεσίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στοχεύει πρωτίστως στη μείωση του κόστους των δημόσιων δαπανών αλλά και στην προώθηση διαφάνειας στις προμήθειες, στη γρηγορότερη επεξεργασία των προσφορών καθώς και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών".

Οι λύσεις που προσφέρει η Be Business Exchanges στην ΕΠΥ περιλαμβάνουν την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων παροχής ηλεκτρονικών προμηθειών.

Η Be Business Exchanges SA είναι εταιρία εξειδικευμένη σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών (e-Business) της Eurobank.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.