Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σε απεργία οι φυσικοθεραπευτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι φυσικοθεραπευτές, διαμαρτυρόμενοι για την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας που εξοντώνει, όπως υποστηρίζουν, τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, «κλείνοντας το μάτι» στις μεγάλες επιχειρήσεις των Κέντρων Αποκατάστασης, ετοιμάζοντας νέους Κανονισμούς Υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για μείωση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας από τα 70 εκατ. ευρώ στα 49 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%.

Ο ΠΣΦ ζητεί αλλαγή πολιτικής διαφορετικά, όπως αναφέρει, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα υποχρεώνονται από την Δευτέρα να καταβάλουν στους φυσικοθεραπευτές τους ολόκληρο το αντίτιμο για τις συνεδρίες φυσικοθεραπειών και να διεκδικούν, στη συνέχεια, την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.