Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Αφήστε τους ελεύθερους τώρα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, από την Αθήνα και το Μεξικό μέχρι τη Νάπολη και τη Μπανγκόκ, ζητούν την απελευθέρωση των ακτιβιστών της Greenpeace.

Οι «Αrctic 30» κρατούνται ακόμα, 30 μέρες μετά τη σύλληψή τους από τις ρωσικές αρχές κατηγορούμενοι για πειρατεία, επειδή ανέλαβαν δράση για την προστασία της Αρκτικής.



Στην Ελλάδα, 30 εθελοντές της Greenpeace, όσοι και οι ακτιβιστές που βρίσκονται κρατούμενοι στη Ρωσία, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας διαδοχικά πανό για να πουν την ιστορία των «Arctic 30»: 30 μέρες κράτησης, επειδή διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική από την εταιρεία Gazprom.

Ο διευθυντής της Διεθνούς Greenpeace, Kumi Naidoo, δήλωσε: «Σήμερα συμπληρώνονται 30 μέρες από την εισβολή στο πλοίο μας και τη σύλληψη των 30 φίλων και συναδέλφων μας. Κατηγορούνται για πειρατεία – μία κατηγορία παράλογη που επιφέρει μέγιστη ποινή 15 χρόνων φυλάκισης. Αυτοί οι 30 άνθρωποι ανέλαβαν δράση για όλους εμάς, για να προστατεύσουν ένα ευάλωτο περιβάλλον και το κλίμα του πλανήτη που βρίσκεται σε κίνδυνο, και τώρα πρέπει κι εμείς να σταθούμε στο πλάι τους. Η κράτησή τους είναι μία επίθεση ενάντια σε κάθε έναν που έχει υψώσει τη φωνή του για να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτοί οι 30 άνθρωποι είναι κρατούμενοι συνείδησης και έχουμε όλοι ευθύνη για το τι θα τους συμβεί από εδώ και στο εξής. Οι σημερινές εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τη στήριξη όλων μας σε αυτούς τους 30 ανθρώπους και το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία. Οι «Arctic 30» δεν είναι πειρατές και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους».

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στους «Arctic 30». Ανάμεσά τους, η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία την περασμένη βδομάδα ζήτησε την απελευθέρωσή τους και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που μίλησε απευθείας με τον Πρόεδρο Πούτιν. 11 κάτοχοι του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης απηύθυναν επιστολή στον Πρόεδρο Πούτιν ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. Ο Ολυμπιονίκης Τζον Κάρλος, στην 45η επέτειο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό, όπου ύψωσε τη γροθιά του ενάντια στους φυλετικούς διαχωρισμούς, ζήτησε την απελευθέρωση των κρατούμενων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.