Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκαν υπεύθυνοι κατασκήνωσης για το θάνατο δύο κοριτσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν πνιγεί στην πισίνα της εγκατάστασης τον Ιούνιο του 2009.

Την καταδίκη των υπευθύνων κατασκήνωσης, στην πισίνα της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο δυο 9χρονα κορίτσια, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Συνολικά καταδικάστηκαν επτά άτομα για τον πνιγμό των δυο κοριτσιών που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, στις 19 Ιουνίου 2009, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εντοπίστηκαν στο πάτο της πισίνας της κατασκήνωσης που βρίσκεται στην Βελίκα, στα παράλια της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε τους δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών τον καθένα, τον αρχηγό της κατασκήνωσης και τον υπεύθυνο επόπτη ασφαλείας της κολυμβητικής δεξαμενής σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών τον καθένα και τα τρία μέλη της επιτροπής καταλληλότητας για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας λειτουργίας των παιδικών εξοχών, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, τον καθένα. Για τους δύο πρώτους καταδικασθέντες μετέτρεψε την ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως και για τους υπόλοιπους πέντε την ανέστειλε για τρία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.