Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΤΕΙ Κρήτης άνοιξε ξανά τις πύλες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγωνία για την εξεταστική.

Μετά από έναν κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων στον απόηχο των εξελίξεων με το μέτωπο της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων στον τρίτο βαθμό της εκπαίδευσης, το ΤΕΙ Κρήτης ανοίγει και πάλι τις πύλες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύγκλητος αλλά και η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος είχαν εκφράσει από τις αρχές του μήνα τις έντονες αντιδράσεις τους ως προς τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας και τα μνημονιακά μέτρα, όταν μετά από πολύωρη σύσκεψη στο ΤΕΙ, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Καπετανάκη Βαγγέλη, απειλείται η εύρυθμη λειτουργία ιδρύματος καθώς η κυβερνητική πολιτική έχει αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το ΤΕΙ με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να έχει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ ακόμα η διοίκηση είναι στο «περίμενε» για το έκτακτο προσωπικό που θα μπορέσει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ελλείψεων και των προβλημάτων.

Οι Σύλλογοι εργαζομένων του ΤΕΙ Κρήτης, μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους αποφάσισαν από σήμερα την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Οι Γενικές Συνελεύσεις δήλωσαν αγωνιστική εγρήγορση και εξουσιοδότησαν τα Συμβούλια Διοίκησης των Συλλόγων να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να συντονίζουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου αν και ο πρόεδρος του ιδρύματος έχει ξεκαθαρίσει στο παρελθόν πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική για τους σπουδαστές.


Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.