Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η IPCC συζητά για την κρίση που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) επιβεβαιώνει τους φόβους για την κλιματική αλλαγή.

Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της στην Στοκχόλμη η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), η οποία πρόκειται να επικυρώσει ανησυχητικά συμπεράσματα σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιευτεί ο πρώτος τόμος της πλήρους έκθεσης της επιτροπής για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τις συνέπειες τους, αλλά και τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης αναμένεται να αποδείξει την ευθύνη που έχουν οι άνθρωποι για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, να αναδείξει την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και να αναθεωρήσει προς το πάνω την προσδοκώμενη αύξηση της επιφάνειας της θάλασσας. Τα δυο επόμενα μέρη της έκθεσης αναμένονται στη δημοσιότητα την άνοιξη.

Η IPCC ιδρύθηκε το 1988 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (ΟΜΜ) και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, ενώ τα κείμενα που δημοσιεύονται για λογαριασμό της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα κι έπειτα από ορισμένα λάθη που έγιναν το 2007, η επιτροπή αποφάσισε να αλλάξει της διαδικασίες επικύρωσης. Όπως δήλωσε ο Τόμας Στόκερ, συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας της έκθεσης και καθηγητής Φυσικής του Κλίματος και του Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου της Βέρνης στην Ελβετία, «δεν γνωρίζω έγγραφο που να έχει υποστεί τόσο λεπτομερή επεξεργασία στην οποία μετείχαν πρόσωπα με κριτικό πνεύμα, οξυδέρκεια και συμβουλές. Βασίζεται σε εκατομμύρια μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, στην ξηρά, στους πάγους και σε μετρήσεις από το διάστημα, οι οποίες επιτρέπουν μια πρωτόγνωρη και αντικειμενική προβολή για την κατάσταση του κλιματικού συστήματος. Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Και αυτό, γιατί η αλλαγή αυτή απειλεί τους πρωτογενείς πόρους, τη γη και το νερό, με μια λέξη απειλεί το μοναδικό μας σπίτι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή αυτή και όσο καλύτερες είναι οι πληροφορίες που διαθέτουμε τόσο πιο δραστικές θα είναι οι αποφάσεις μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.