Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Συστατικά στο τζίντζερ προστατεύουν από τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις θεραπευτικές του ιδιότητες το συνιστούν και οι Κινέζοι.
Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι το αγαπημένο και απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας. Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, στην οποία οφείλεται το άρωμα, καθώς και η πιπεράτη γεύση της.

Οι Κινέζοι τη συνιστούν εδώ και 2.000 χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και κυρίως για την καταπολέμηση των στομαχικών διαταραχών. Ωστόσο, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο North Carolina, έδωσε κάποια νέα στοιχεία σε σχέση με ενδεχόμενη προστατευτική δράση συστατικών του τζίντζερ έναντι του καρκίνου.

Πρόκειται για τις τζιντζερόλες και τις σογκαόλες, οι οποίες την τελευταία δεκαετία αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού ενδιαφέροντος, λόγω της δράσης τους σε σχέση με την χημειοπροφύλαξη και προστασία κατά του καρκίνου. Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, οι σογκαόλες που παράγονται κατά τη θερμική επεξεργασία του τζίντζερ και βρίσκονται συνήθως στο ξηρό τζίντζερ, καταπολεμούν σε πειραματόζωα διάφορες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, του εντέρου και του δέρματος.

Τα αποτελέσματα δίνουν κάποια νέα στοιχεία και σε καμία φυσικά περίπτωση δεν αποτελούν απόδειξη της δράσης του τζίντζερ κατά του καρκίνου.

Ωστόσο, η ένταξη τέτοιων συστατικών στη διατροφή μας φαίνεται ότι μόνο κακό δεν κάνει.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.