Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παιδικό Μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εορτασμός στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου.

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία για το 2013 έχει το γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου». Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά…» για παιδιά Α΄- ΣΤ΄Δημοτικού.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 12:00 – 13:00 με ελεύθερη είσοδο. Είναι όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.

Πώς ορίζεται ο χρόνος; Πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν; Τι είναι ο αντικειμενικός χρόνος; Πώς τον ορίζουμε; Υπάρχει υποκειμενικός χρόνος;

Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και με διασκεδαστικό τρόπο παίζουν με τη δύσκολη έννοια του χρόνου με οδηγό μύθους, αντικείμενα των συλλογών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και αντίπαλο… το χρόνο!

Το θέμα του χρόνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ο χρόνος μπορεί να είναι υποκειμενικός, αντικειμενικός αλλά πάντοτε μεταβλητός. Τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο, θα ανακαλύψουν τις διαφορές και ομοιότητες του αντικειμενικού και υποκειμενικού χρόνου, με τη χρήση των συλλογών του Μουσείου και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.