Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Σύγκλητος αναφέρει ότι το χειμερινό εξάμηνο δεν θα περικοπεί.

Στο τέλος του μήνα, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε η Σύγκλητος του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την αναφορά της Συγκλήτου, το χειμερινό εξάμηνο δεν θα έχει διαφορετική ημερομηνία λήξης, καθώς θα εφαρμοστεί το ελάχιστο όριο των 13 εβδομάδων που προβλέπεται νομικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνεται να χαθεί ούτε μια βδομάδα μαθημάτων. Εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάληψη των κτιρίων της Διοίκησης και του κτιρίου, όπου στεγάζεται η σχολή Αρχιτεκτονικής, η Σύγκλητος αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «η κατάληψη των δύο κτιρίων από φοιτητές της αρχιτεκτονικής δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πολυτεχνείου, προξενεί τεράστια οικονομική ζημία στο Πολυτεχνείο Κρήτης, επιβαρύνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά και τις οικογένειες των φοιτητών που σπουδάζουν στο ίδρυμα.

Η Σύγκλητος, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες που της αναθέτει ο νόμος, θεωρεί την κατάληψη καταδικαστέα, αντίθετη με την επιθυμητή διακίνηση ιδεών και τη δημιουργικότητα, που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ακαδημαϊκή κοινότητα και θεωρεί υποχρέωσή της να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μείνει ανοικτό το ίδρυμα».

Σχετικά με το ζήτημα της διαθεσιμότητας, αν και οι υπάλληλοι του συγκεκριμένο πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν φαίνεται να είναι στη λίστα του υπουργείου, η Σύγκλητος επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνώντες χειρίστηκαν το θέμα οδήγησε σε πολλά μη ορθολογικά αποτελέσματα και ανέφερε ότι «για τα ιδρύματα αυτά και κυρίως για ιδρύματα της περιφέρειας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας».

Τέλος, αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Σύγκλητος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος, τονίζοντας ότι «η δολοφονία αυτή ήταν η αναμενόμενη συνέχεια των κλιμακούμενων προκλήσεων από τον χώρο των φιλοναζιστών και της "Χρυσής Αυγής", που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση και την υποταγή όλων των δημοκρατικών πολιτών. Η Ελλάδα έχει θρηνήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, έζησε ατέλειωτες θηριωδίες και υπέστη βαρύτατες υλικές καταστροφές. Δηλώνουμε τη θέλησή μας να απομονωθούν όλοι όσοι εκφράζουν συμπάθεια σε παρόμοιες ιδέες και πρακτικές, ή προωθούν ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων, καθώς και της δημιουργίας παραστρατιωτικών δομών θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.