Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για το αντίτιμο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι συζήτησαν Γεωργιάδης και τρόικα για τις ραγδαίες αλλαγές στην Υγεία.

Σημαντικές αποκαλύψεις για το υπάρχον καθεστώς στον τομέα της υγείας, αλλά και διάφορα μελλοντικά σχέδια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της τρόικας. Πιο συγκεκριμένα, κι ύστερα από ελέγχους, στο μικροσκόπιο του υπουργείου βρίσκονται ήδη 87 γιατροί λόγω ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης, οι πιο πολλοί από τους οποίους είναι καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί και παθολόγοι του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ελέγχου υπάρχουν γιατροί που έχουν συνταγογραφήσει φάρμακα ακόμα και σε νεκρούς!

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν, ενώ από ό,τι φαίνεται θα ισχύσει τελικά το αντίτιμο των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, από το οποίο όμως φαίνεται πως θα γλιτώσουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Ο ίδιος τόνισε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την εφαρμογή αυτού του αντιτίμου θα κατανεμηθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από το σύστημα υγείας.

Εκείνο που συμφώνησε ο κ. Γεωργιάδης με τους εκπροσώπους της τρόικας είναι ότι η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 θα πρέπει να περιοριστεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να εφαρμοστεί καινούργιο σύστημα τιμολόγησης των γενόσημων φαρμάκων, καθώς ο στόχος είναι να μειωθεί η τιμή τους κατά περίπου 30-40%. Ένα ακόμα σημείο συμφωνίας των δυο πλευρών είναι η παροχή κινήτρων και αντικινήτρων σε γιατρούς, προκειμένου να συνταγογραφούν περισσότερα γενόσημα φάρμακα. Μάλιστα, οι γιατροί θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό σύστημα για το αν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο του 60% των γενοσήμων και θα τους δίνονται τρεις ευκαιρίες να καταφέρουν αυτό το στόχο. Με το πέρας αυτών των ευκαιριών και σε περίπτωση αποτυχίας, θα απομακρύνονται από τη θέση τους.

Τέλος, ο υπουργός ρωτήθηκε για το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει η σκέψη της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει φορέας που να λειτουργεί και ως πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών υγείας ταυτόχρονα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.