Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στρέφονται στους πολιτικούς γάμους, λόγω κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πόρτα του δημαρχείου και όχι τα σκαλιά της εκκλησίας επιλέγουν όλο και περισσότερα ζευγάρια στην Ξάνθη, για να παντρευτούν, επικαλούμενα την οικονομική κρίση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης, Δημήτρης Μπένης, κατά τη τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, στο δήμο Ξάνθης καταγράφεται ρεκόρ έκδοσης αδειών τέλεσης πολιτικών γάμων φέτος, κάτι που αποδίδεται στο χαμηλό κόστος ενός τέτοιου είδους γάμου.

Το τέλος πραγματοποίησης ενός πολιτικού γάμου στο δημαρχείο της Ξάνθης ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ, μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, είχαν εκδοθεί συνολικά 194 νέες άδειες πολιτικών γάμων και είχαν πραγματοποιηθεί 75 τελετές.

Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Μπένη, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν εκδοθεί 300 άδειες πολιτικών γάμων και θα έχουν πραγματοποιηθεί 150.

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στρέφονται πλέον στην επιλογή του πολιτικού γάμου, αναλογιζόμενοι το κόστος ενός θρησκευτικού που μπορεί να αγγίξει πολλές χιλιάδες ευρώ, δεδομένων και των όσων συνοδεύουν συνήθως μία τέτοια τελετή (γλέντια, στολισμοί, έθιμα, κλπ.).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.