Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Παρατείνεται η διαδικασία προσκόμισης δικαιολογητικών του Ε1 στις εφορίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι.

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκκαθάριση 219.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων , ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εφοριακών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 σε χιλιάδες φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.

Ωστόσο, από τους 340.788 φορολογουμένους μέχρι και χθες είχαν προσέλθει και είχαν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα οι 121.404, δηλαδή μόλις το 36% του συνόλου.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν έχουν παραλάβει το ατομικό ειδοποιητήριο και δεν έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να περάσουν από τις εφορίες για επανέλεγχο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης με μήνυμά του μέσω του twitter ξεκαθάρισε πως λόγω των σημερινών και αυριανών απεργιακών κινητοποιήσεων η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση στις εφορίες των δικαιολογητικών που εκπνέει στις 26 Σεπτεμβρίου θα παραταθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.