Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Πρόστιμα μοιράστηκαν στο πέρασμα από τον ποδηλατόδρομο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα ασυνείδητων οδηγών, που κατάντησαν τον ποδηλατόδρομο χώρο στάθμευσης συνάντησαν ποδηλάτες και άτομα με αναπηρία.



Παρανομίες οδηγών στον ποδηλατόδρομο ανέδειξε των πέρασμα των ποδηλατών κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουλίου στην Κομοτηνή. Σε μια πόλη, σε μια κοινότητα, όλοι πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι και συμμέτοχοι σε δράσεις που ωφελούν και καλυτερεύουν την καθημερινότητά μας. Έχοντας αυτή την πεποίθηση η ομάδα των ποδη-λατρών On Bikes σε συνεργασία με το σύλλογο Περπατώ, πήραν την πρωτοβουλία, με απλό και επικοινωνιακό τρόπο, να μάθουν τη σωστή κυκλοφορία και συμπεριφορά κατά μήκος του ποδηλατόδρομου της Κομοτηνής. Με σημείο εκκίνησης το κτίριο του παλιού σχολείου αρρένων, όπου ορίζεται η αρχή του ποδηλατόδρομου της Νικολάου Ζωίδη και Αποστόλου Σούζου, μέλη των δύο συλλόγων με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια κινήθηκαν πάνω στον ποδηλατόδρομο μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς και οδηγούς. Στα φυλλάδια αυτά αποτυπώνονταν το σύνθημα "Πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί... όλοι μαζί για μια πόλη ιδανική" και ο τρόπος χρήσης της πόλης από τις τρεις αυτές ομάδες πολιτών.


Στο πέρασμά τους όμως από τον ποδηλατόδρομο ποδηλάτες και άτομα με αναπηρία συνάντησαν εμπόδια. Αυτά δεν ήταν άλλα από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα ασυνείδητων οδηγών, που κατάντησαν τον ποδηλατόδρομο χώρο στάθμευσης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι ποδηλάτες αναγκάστηκαν να καλέσουν την Τροχαία μήπως και συμμορφωθούν οι οδηγοί. «Να μας συγχωρέσουν οι οδηγοί για το πρόστιμα, αλλά έστω και πέντε και δέκα λεπτά να περιμένουμε κάτω από τον ήλιο αυτό και τους 35 βαθμούς, αυτό ειδικά για ένα άτομο με αναπηρία είναι πολύ δύσκολο. Και στις περισσότερες περιπτώσεις δε γνωρίζουμε αν θα είναι πέντε τα λεπτά», ανέφερε ο παραολυμπιονίκης και δημοτικός σύμβουλος Άλεξ Ταξιλδάρης. 


ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Το στοίχημα είναι να αλλάξει η νοοτροπία, είπε η Θεανώ Πασχάλη μέλος της ομάδας On bikes, «έχουμε πάντα την ελπίδα και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη σωστή χρήση του ποδηλατόδρομου, σε λίγο καιρό θα μπορέσουμε όλοι να ακολουθούμε σωστά τους κανόνες για μια ομαλότερη διαβίωση στην πόλη». Στην καθημερινότητά τους οι ποδηλάτες δεν είναι πάντα εύκολο να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, όπως τόνισε η κ. Πασχάλη «τα άσχημα φαινόμενα συναντώνται όταν είναι ανοιχτή η αγορά το πρωί και Τρίτη- Πέμπτη επίσης τα απογεύματα. 


Τις άλλες ώρες έχει μια σχετική ηρεμία, όπως ήρεμη είναι γενικά και η κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Αλλά ελπίζουμε με τον καιρό ότι ο κόσμος θα μάθει να περπατάει, να χρησιμοποιεί το ποδήλατο και να μην αναγκάζεται να παρκάρει πάνω στον ποδηλατόδρομο. Άλλωστε το σύνθημα μας είναι «Πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί όλοι μαζί για μια πόλη ιδανική».

Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον, για να μάθει ο κόσμος πώς χρησιμοποιείται σωστά ο ποδηλατόδρομος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.