Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Στην Αφρική ο Αδάμ και η Εύα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν από περίπου 135.000 χρόνια στην Αφρική έζησαν οι γενετικοί Αδάμ και Εύα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Η νέα μελέτη βασίζεται στην πιο πλήρη ανάλυση του ανδρικού χρωμοσώματος "Υ" που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφορά στην ουσία δύο προγόνους μας που υπήρξαν πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και η γενετική κληρονομιά τους συνεχίζεται να εμφανίζεται στο γονιδίωμα των σύγχρονων ανθρώπων.

Προηγούμενες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τον πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο των ανθρώπων πριν από 50.000 έως 115.000 χρόνια, ωστόσο οι ερευνητές εξηγούν ότι είναι πολύ πιθανό οι γενετικοί Αδάμ και Εύα να μην συναντήθηκαν ποτέ ούτε να ζευγάρωσαν μεταξύ τους.

Απλά ένα μέρος του DNA τους έχει φθάσει αναλλοίωτο στους σύγχρονους απογόνους τους, όταν το γενετικό υλικό των υπόλοιπων προγόνων μας δεν είχε ανάλογη τύχη.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, ανέλυσαν το γονιδίωμα του χρωμοσώματος Y 69 ανδρών από διαφορετικούς πληθυσμούς της γης, σε Ναμίμπια, Κονγκό, Γκαμπόν, Σιβηρία, Μεξικό, Καμπότζη, Πακιστάν και Αλγερία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όλοι σχεδόν οι σημερινοί άνδρες προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο Αδάμ, που ζούσε στην Αφρική πριν από 120.000 έως 156.000 χρόνια.

Η αντίστοιχη ανάλυση του γενετικού υλικού 24 γυναικών αποκάλυψε ότι όλες οι σημερινές γυναίκες προέρχονται από μια κοινή γενετική πρόγονο Εύα, που επίσης ζούσε στην Αφρική πριν από 99.000 έως 148.000 χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.