Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Έπιασαν χειρουργό για δωροδοκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη γιατρός - χειρουργός σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής για παθητική δωροδοκία. Ο γιατρός απαίτησε και έλαβε παράνομα από ασθενή το ποσό των 300 ευρώ για χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού προκαταρκτική εξέταση για παρόμοια υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία, ο χειρουργός αφού διέγνωσε πάθηση σε ιδιώτη κατά τη διάρκεια προχθεσινής (01-08-2013) ιατρικής εξέτασης, κανόνισε την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης την επόμενη (02-08-2013), απαιτώντας παράνομα το ποσό των 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενή.

Χθες το μεσημέρι, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον γιατρό εντός του δημόσιου νοσοκομείου, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το συμφωνηθέν προσημειωμένο ποσό, που του είχε παραδώσει προηγουμένως ο ασθενής.

Όσον αφορά την προηγούμενη έρευνα που διενεργούσαν οι εσωτερικές υποθέσεις, αυτή αφορούσε καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο του 2013 για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο γιατρός απαιτούσε παράνομα, αρχικά το ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο, μετά από διαπραγμάτευση, διαμορφώθηκε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.