Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Οι τρεις Έλληνες της Formula 1

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν στον μαγικό κόσμο της Formula 1, γεγονός που αποδεικνύει ότι τίποτα τελικά δεν είναι αδύνατο. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε κάποιον Έλληνα οδηγό, ωστόσο από τον χώρο ποτέ δεν έλειπε το ελληνικό στοιχείο.

Τρανό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Ελληνοκύπριος Ευτύχιος Έλληνας, ο οποίος απέδειξε ότι το όνειρο της, Formula 1, ίσως να μην είναι τόσο μακρινό όσο νομίζαμε.


Μετά τη νίκη που πέτυχε στο GP 3 (δύο κατηγορίες κάτω από την F1), στη θρυλική πίστα της Μόντσα, ο νεαρός στην πρώτη του χρονιά του στο πρωτάθλημα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.



Ο Νίκος Τομπάζης είναι ένας από τους κορυφαίους αεροδυναμιστές της Formula 1 και ηγέτης του σχεδιαστικού τμήματος της Ferrari F1. Πατέρας του 45χρονου είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες αρχιτέκτονες, ο Αλέξανδρος Τομπάζης.

Το 2004 εντάχθηκε στη McLaren ως επικεφαλής και πάλι της αεροδυναμικής ανάπτυξης, και την 1η Μαρτίου 2006 επέστρεψε στη Ferrari ως υπεύθυνος σχεδιασμού, όπου παραμένει έως και σήμερα.



Μόνο ως τιμή μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο σπουδαίος πιλότος Μίκαελ Σουμάχερ εμπιστεύτηκε έναν συμπατριώτη μας να του σχεδιάσει το μονοθέσιο που χρησιμοποιεί στην ομαδα του τη Mercedes.

Ο λόγος για τον 25χρονο Βαγγέλη Αρβανιτάκη, τον μοναδικό άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του μονοθέσιου του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος "επιτρέπει" στα αγωνιστικά αμάξια της F1 να τρέχουν σχεδόν μόνα τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.