Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΚΔΑΠ: Ξεκίνησαν τα μαθήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

“Η ασφαλής απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ατόμων με αναπηρίες, πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων” είναι ο στόχος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που λειτουργεί στο χώρο του Ειδικού Σχολείου στην Μπόχαλη.

Η “Ημέρα” επισκέφθηκε το χώρο συνομίλησε με την υπεύθυνη του Κέντρου και την διευθύντρια της “Κ.Ε.ΔΗ.Ζ.” διαπιστώνοντας τη σκληρή δουλειά και τον κόπο που καταβάλλουν καθημερινά οι εκπαιδευτές.

Η λειτουργία της δομής μέχρι τώρα έχει φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς, καθώς διευκολύνει τις μητέρες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και στην παραμονή τους σε αυτή, στόχος και του χρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Πρόσφατα μάλιστα ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόεδρο των Παιδικών Σταθμών και τον πρόεδρο των “Ποπολάρων”. Ο κ. Μποζίκης εξήρε το έργο που γίνεται και δήλωσε ότι “παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζακύνθου, θα συνεχίζει να στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες της τοπικής κοινωνίας”.

Στις ειδικότητες, τους στόχους και τις υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά αναφέρθηκε η Υπεύθυνη του ΚΔΑΠμεΑ “Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Γεωργία Κωστή επισημαίνοντας ότι “συμμετέχουν 25 παιδιά και άτομα με αναπηρία όπου τους παρέχονται καθημερινά δραστηριότητες έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής από εξειδικευμένους επιστήμονες και παιδαγωγούς. Παράλληλα γίνεται ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων καθώς και εκπαίδευση – υποστήριξη των μελών της οικογένειας στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξειδικευμένων αναγκών φροντίδας και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρίες".



Πηγή: http://imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.