Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

«Δε θα γίνει κυνήγι μαγισσών για να βρούμε επίορκους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Σε καμία περίπτωση δε θα απολυθούν αθώοι δημόσιοι υπάλληλοι επειδή οι επίορκοι φαίνεται πως είναι λιγότεροι από την αρχική εκτίμηση και για να επιτευχθούν οι στόχοι για απολύσεις από το Δημόσιο, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η Εύη Χριστοφιλοπούλου, προαναγγέλλοντας πλήρη και εκτενή έλεγχο όλων των πιστοποιητικών.

«Δε θα γίνει κυνήγι μαγισσών για να βρίσκουμε επίορκους δι' ασήμαντον αφορμήν» ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι η κινητικότητα να αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αντιστοιχίζονται οι ελλείψεις σε ειδικότητες με τα πλεονάσματα στο Δημόσιο.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση Στουρνάρα περί «κόπωσης» των βουλευτών, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει: «Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, αλλά ο κίνδυνος “ατυχήματος” υπάρχει. Η παράδοση του λαϊκισμού στην Ελλάδα, ενώ είναι κυρίαρχη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έχει ακόμα σοβαρά ερείσματα και στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Ορισμένοι έχουν συνηθίσει να εμφανίζονται στα εύκολα, αλλά να κρύβονται στις δύσκολες αλλά εθνικά αναγκαίες αποφάσεις. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο βουλευτές, αλλά και μέλη της κυβέρνησης που διακατέχονται από τη νοοτροπία της ευκολίας, των ωραίων λόγων και της αποφυγής του πολιτικού κόστους».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου παίρνει επιπλέον σαφείς αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία μεταχειρίζεται η Νέα Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείς να ταυτίσεις κανένα κόμμα με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται μεγάλη συστράτευση του δημοκρατικού τόξου για να μην απειληθεί η δημοκρατία στη χώρα. Η ακραία πόλωση οδηγεί πολλές φορές σε υπεραπλουστεύσεις και γενικούς αφορισμούς, που εμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία και τη σταθερότητα της χώρας».

Όσο για το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Χριστοφιλοπούλου καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποσαφηνίσει πρώτα την ταυτότητά του. «Πρόκειται για λαϊκίζον κόμμα περσονικού τύπου, με σαφείς κομμουνιστογενείς συνιστώσες, ορισμένες εκ των οποίων λειτουργούν στις παρυφές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως σήμερα ακόμα εμφανίζεται; Ή θα μετεξελιχθεί σε σοβαρό συστημικό κόμμα ανανεωτικής Αριστεράς; Αυτό θα προσδιορίσει την οποιαδήποτε μελλοντική σχέση ή συνεργασία με τον πυρήνα της Κεντροαριστεράς, που ήταν και παραμένει το ΠΑΣΟΚ», τονίζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.