Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Γιατί η γυναίκα μου γκρινιάζει συνέχεια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μια γυναίκα να σε θέλει για πάντα ίσως είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μέχρι σήμερα φανταζόσουν. Οι περισσότεροι άνδρες ασυνείδητα πιστεύουν ότι όταν δεν παραπονιούνται για τη σχέση τους η σύντροφός τους θα αισθάνεται ότι την αγαπούν και ότι έχει αξία. Είναι όμως έτσι; Και γιατί οι γυναίκες πολλές φορές επιμένουν στην... γκρίνια;

Oι περισσότεροι άνδρες δεν καταλαβαίνουν ότι ΄ταν συμπεριφέρονται λες και όλα στη σχέση τους είναι καλά και δεν τρέχει τίποτα, η σύντροφός τους υποθέτει ότι η σχέση τους δεν έχει καμία σημασία για εκείνους, κάτι που την κάνει να νιώθει ασήμαντι.

Ο άνδρας γενικά εκνευρίζεται και ανησυχεί κυρίως για τα προβλήματα της δουλειάς του. Όταν γυρίζει στο σπίτι το μυαλό του είναι ακόμα στη δουλειά. Η σύντροφός του παίρνει το μήνυμα ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη από εκείνη. Αν ο άνδρας αυτός μάθει να διακρίνει τον εκνευρισμό, τις απογοητεύσεις και τις ανησυχίες του γύρω ααπό τη σχέση θα δώσει το μηνυμα στη γυναίκα του ότι είναι σημαντική για εκείνον ότι την εκτιμά και τη χρειάζεται.

Εδώ ακριβώς κρύβεται το μυστικό πώς να κάνετε μια γυναίκα να νιώσει ότι την αγαπάτε. Μεγαλώνει η αυτοεκτίμηση της γυναίκας όταν οι άνθρωποί της π[αραδέχονται επιθυμούν και εκτιμούν τη συναισθηματική στήριξη που δίνει.

Η Τζην, 36 ετών παραπονιόταν συνεχώς ότι ο Πώλ ο άνδρας της, δεν την παραδέχεται. Ήταν πολύ πετυχημένος γιατρός αλλά και ο παραδοσιακός τύπος του άνδρα που δουλεύει για να βγάλει το ψωμί του Η Τζην πρωτοτύπησε με το να μην είναι παραδοσιακά σπιτίσια. Ο Πωλ της κρατούσε κακία επείδή ενώ εκείνος κέρδιζε λεφτά εκείνη δεν ήταν καν πρόθυμη να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. "Του κρατώ κακία που με αντιμετωπίζει σαν υπηρέτριά του", μου απαντουσε εκείνη. "Το μόνο που κάνει όταν γυρνά στο σπίτι είναι να παραπονιέται ότι δεν φροντίζω εκείνον αλλά και το σπίτι. Δε με νοιάζει να κάνω όμως τίποτα. Ο, τι και αν κάνω εκείνος δεν το εκτιμάει".

Μετά έδωσα τον λόγο στον Πώλ. Εξήγησε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να βρίσκει το σπίτι καθαρό και το φαγητό έτοιμο. "Δεν θα της πάρει περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα να με κάνει ευτυχισμένο" έλεγε. Ο πώλ δεν φανταζόταν ποτέ πως η γυναίκα του θεωροούσε ότι την ήθελε μόνο για να κάνει τις δουλειές. Εκείνος από τη μεριά του νόμιζε ότι της έδειχνε την εκτίμησή του λέγοντάς της ότι δεν της ζητά τίποτε άλλο πέρα από δυο τρεις δουλειές την ημέρα, όχι παραπάνω για να μην την κουράσει. Το να έκανε η γυναίκα του αυτά τα δυο τρία πράγματα θα σήμαινε ότι τον εκτιμούσε ότι σεβόταν τις ατέλειωτες ώρες εργασίας στο γραφείο. "Συχνά μου λέει ότι τα χρήματα δεν έχουν σημασία για εκείνη. Έτσι, ό, τι κάνω φαίνεται να πηγαίνει στο βρόντο. Εγώ προσπαθώ να εξασφαλίσω το μέλλον μας και εκείνη πιστεύει ότι νοιάζομαι μόνο για τον εαυτό μου. Με πονάει όταν σκέφτομαι ότι δεν υπολογίζει τίποτα. Αν γυρνώντας στο σπίτι μπορούσα να νιώσω μια εκτίμηση τότε ολόκληρη η ζωή μου θα αποκοτύσε άλλο νόημα".

Ακούγοντάς τον να μιλάει η Τζην μπόρεσε να απαλλαγεί από όλη τη μνησικακία που είχε μέσα της. Δάκρια άρχισαν να κυλούν από τα μάγουλά της. Σταδιακά άρχισε μάλιστα, να απολαμβάνει το γεγονός ότι ΄μπορούσε να γίνει μια καλή νοικοκυρά ακολουθώντας παράλληλα τα ενδιαφέροντά της.Ο Πωλ από την άλλη κατάλαβε ότι όταν της έδειχνε μεγαλύτερη ανάγκη από συναισθηματική στήριξη παρά από πρακτική δουλειά την έκανε να νιώθει ότι έχει μεγαλύτερη αξία ότι την αγαπά περισσότερο και είναι ξεχωριστή

Για να βοηθήσετε μια γυναίκα να νιώσει ότι είναι αγαπητή, πρέπει να μοιράζεσθε το θυμό σας και την απογοητευση όταν δεν παίρνετε την παραδοχή και τη συναισθηματική στήριξη που χρειάζεσθε.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.