Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Κλινικές υπερχρεώνουν τον ΕΟΠΠΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διπλές χρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ για την ίδια νοσηλεία ασθενών, συστηματικές και αδικαιολόγητες παρατάσεις, αλλά και χρεώσεις ακριβών νοσηλίων ακόμα και σε απλά περιστατικά. Αυτά είναι ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα "κόλπα" με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) που χρησιμοποιύν οι ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να υπερχρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ, όπως αποκαλύφθηκε από σχετικό έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού και ο οποίος ήρθε τις προηγούμενες ημέρες σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε στην "Καθημερινή" ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, το υπουργείο προτίθεται διά νόμου να σταματήσει αυτές τις πρακτικές με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την εφαρμογή των ΚΕΝ, προκειμένου να κλείσουν όσα "παράθυρα" χρησιμοποιούν καταχραστικά οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας για να αυξάνουν τα έσοδά τους εις βάρος του δημοσίου.

Τον ερχόμενο μήνα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει και ο κλινικός έλεγχος του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ο οποίος θα προλαμβάνει ενδεχόμενα "λάθη" στην χρέωση νοσηλίων στον ΕΟΠΥΥ.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.