Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

«Χωρίς απολύσεις, δεν παίρνουμε δόσεις»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στουρνάρας: Δε θα λυγίσουμε τώρα , που το φως στο βάθος του τούνελ είναι ορατό.

Το δίλημμα «απολύσεις ή νέα μέτρα» θέτει στους συνομιλητές του ο Γιάννης Στουρνάρας, που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο των επιθέσεων «γαλάζιων» βουλευτών.

«Αν δεν γίνουν απολύσεις, αν δεν προχωρήσουν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί, δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις» δήλωσε στη Real News ο υπουργός Οικονομικών, αποφεύγοντας να μιλήσει ευθέως για «νέα μέτρα», ώστε να μην προκαλέσει εκ νέου τους βουλευτές, που τον έχουν θέσει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, επιχειρεί να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνοντας πως η κινητικότητα δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, καθώς έχει σκοπό να καλύψει τα κενά του Δημοσίου.

«Οι απολύσεις δε γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος, ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για την αναβάθμιση του δημοσίου τομέα» υπογραμμίζει στην εφημερίδα, ενώ διαβεβαιώνει πως ισχύει πλήρως η δέσμευση ότι μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις, που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο.

«Ο Κυριάκος έχει αναλάβει να προγραμματίσει πού θα γίνουν οι προσλήψεις» σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών δείχνει να ενοχλείται και από την εκλογολογία που αρχίζει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή, καθώς πιστεύει βαθύτατα πως το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η χώρα είναι η πολιτική σταθερότητα.

«Δε συζητώ καν να μην εξαντληθεί η τετραετία» είπε στη Real News αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα δε διαθέτει ούτε τα χρήματα για τις κάλπες που θα στηθούν το Μάιο για το Ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις, οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές αφού πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση.

[…]

Ο «τσάρος» της Οικονομίας προσπαθεί να αποκλιμακώσει και την ένταση στις σχέσεις του με «γαλάζιους» και «πράσινους» βουλευτές, συνεχίζει το δημοσίευμα, που ξαναφούντωσε λόγω των δηλώσεών του στο Reuters περί «πολιτικής κοπώσεως» των βουλευτών.

[…]

«Το Κοινοβούλιο στάθηκε όρθιο σε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Τώρα που το φως στο βάθος του τούνελ είναι ορατό, η πλειοψηφία δε θα λυγίσει» τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις πως ο ίδιος αποτελεί το αλεξικέραυνο του πρωθυπουργού, απάντησε πως δε νιώθει θύμα.

Επίσης, επιμένει πως δε διαθέτει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση γιατί είχε καθήκον απέναντι στην πατρίδα.

«Εγώ σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι» είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.