Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Π.Ε. Πρέβεζας παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ αίθουσες για τη στέγαση Δομών ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Π.Ε. Πρέβεζας παραχωρεί δωρεάν αίθουσες, από τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν παλαιότερα το ΤΕΙ (Λεωφ. Ιωαννίνων 210), για την εξυπηρέτηση δομών για τα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν 3 αίθουσες συνολικού εμβαδού 90 τμ στο «Κέντρο Ειδικής Αποκατάστασης Ν. Πρέβεζας» και μία αίθουσα συνολικού εμβαδού 50 τμ για το παραγωγικό εργαστήρι του «Συλλόγου Γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Πρέβεζας».

Η παραχώρηση έγινε για 5 χρόνια.

Και οι δύο φορείς αντιμετώπιζαν σοβαρές δυσκολίες στην αντιμετώπιση των εξόδων λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα το παραγωγικό εργαστήριο του «Συλλόγου Γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Ν. Πρέβεζας», στο οποίο φοιτούσαν περί τα 20 παιδιά με ειδικές ανάγκες, λόγω έλλειψης χρημάτων, είχε κλείσει, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν σπίτι.

Αντιστοίχως, το «Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης Ν.Πρέβεζας» «μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στις λειτουργικές του ανάγκες, περιόρισε τη λειτουργία του σε μόνο 2 μήνες τη σχολική περίοδο 2012.

Επιπροσθέτως δε αδυνατώντας να ανταποκριθεί οικονομικώς στα έξοδα μίσθωσης του διδακτηρίου, διέκοψε τη μίσθωση.

Με τη λήξη της διδακτικής περιόδου του 2012 διέκοψε το λειτουργία του (…) Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να παραμένουν οι μαθητευόμενοι του ΚΕΕΑΑ σε αποκλεισμό και απομόνωση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους υπόσταση, αλλά και των γονέων και των κηδεμόνων τους».

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου παραχωρήθηκαν οι αναγκαίες αίθουσες, στις οποίες παλαιότερα στεγάζονταν τα τμήματα του ΤΕΙ, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι οι σημαντικές αυτές δομές για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.


Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.