Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το σχέδιο για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Κλειδί" για τη συμφωνία με την τρόικα αποτελεί η πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για υπαγωγή σε κινητικότητα 3.500 δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με το ΜΕGA, οι δημοτικοί αυτοί αστυνομικοί δεν θα περάσουν κατευθείαν από τη δημοτική αστυνομία στην ελληνική αστυνομία, αλλά θα περάσουν σε μια μεγάλη "δεξαμενή" υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι αυτοί θα αμείβονται με το 75% αποδοχών τους, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν, κάποιοι θα φύγουν που δεν έχουν τα ανάλογα προσόντα και όσοι αξιολογηθούν θετικά θα περάσουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί που είναι πτυχιούχοι και με προσόντα, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν πληρούν τα προσόντα. Σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή αφορά σε όλους τους δήμους της χώρας και είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει άμεσα διότι υπάρχουν ισχυρότατες ενστάσεις από τους δήμους . Οι δήμοι προβάλλουν ως επιχείρημα ότι θα στερηθούν τη δημοτική αστυνομία που πχ κόβει κλήσεις και μαζεύει τραπεζοκαθίσματα, και όλα αυτά, όπως λένε, αποτελούν πηγές εσόδων.

Οι δήμοι έχουν ξεσηκωθεί και σύμφωνα με το MEGA, έχουν επιστρατευτεί και βουλευτές της ΝΔ που αντιτείνουν ως επιχείρημα ότι με τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς θα ενισχυθεί η ΕΛ.ΑΣ. και άρα θα παράγεται καλύτερο έργο αστυνόμευσης.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της κινητικότητας θα υλοποιηθεί άμεσα και σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα τελειώσει στις 31 Ιουλίου όταν αρκετοί από τους 7.500 υπαλλήλους θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.