Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η Λήδρας και Ονασαγόρου δεν είναι φιλικές για άτομα με αναπηρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και πεζόδρομος η Λήδρας και Ονασαγόρου, σχεδόν κανένα κατάστημα δεν έχει πρόσβαση για αναπηρικά και παιδικά καροτσάκια και αυτό καθιστά τον πεζόδρομο άχρηστο σε άτομα με δυσκολίες, επίσης δεν είναι φιλικές οι οδοί αυτοί προς τους τυφλούς αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές, άλλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά παγκάκια, δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες και τόπος να αλλάξεις το μωρό σου, δεν υπάρχει καλός φωτισμός (είναι αρχαίος). 

Η Λήδρας και Ονασαγόρου δεν είναι φιλικές για άτομα με αναπηρίες

Είναι λυπηρό ο πιο εμπορικός πεζόδρόμος της Λευκωσία να μην είναι φιλικός για άτομα με αναπηρίες. Φανταστείτε ένα απόγευμα που θέλετε να πάτε για ψώνια στην Λήδρας και Ονασαγόρου και είστε ανάπηρος, θα διαπιστώσετε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να παρκάρετε και να κατεβάσετε το καροτσάκι σας και είναι ακόμη πιο δύσκολο να εισέρθετε σε ένα κατάστημα. Εάν είστε τυφλοί είναι ακόμη χειρότερα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στις υπάρχουσες υποδομές μας για τους τυφλούς ανθρώπους να περπατήσουν γύρω από τις πόλεις μας και να απολαύσουν τη ζωή τους. 

Η υποδομή της Κύπρου είναι εντελώς εχθρική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως οι τυφλοί και άτομα με αναπηρικά καροτσάκια. Ο όρος αναπηρία αποτελεί μια ευρεία έννοια. Περιλαμβάνει τα άτομα με σωματικές, αισθητηριακές ή διανοητική βλάβη. Σε μια εκτίμηση, μεταξύ 12 και 13 τοις εκατό του πληθυσμού έχει κάποια βλάβη. Πολλοί, αν όχι όλοι, αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία στην διακίνηση τους. Εάν είστε ανάπηρος στην Κύπρο τότε είστε καταδικασμένος, απομονωμένος και περιορισμένος. Δεν μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή όπως και οι υπόλοιποι. Ευχαριστώ Κωνσταντίνα Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.