Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Οι Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα φέτος για την τουριστική αγορά, με μεγάλο χαμένο όμως τον εσωτερικό τουρισμό. Οι Έλληνες λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν θα έχουν ούτε φέτος την πολυτέλεια των διακοπών και θα αρκεστούν σε εξοχικά ή σπίτια φίλων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η χώρα μας θα πετύχει το ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων αφίξεων, παρά το αρνητικό ξεκίνημα που είχε η χρονιά.

Αβέβαιο είναι όμως εάν τα έσοδα θα κινηθούν επίσης θετικά, εμφανίζοντας αύξηση ανάλογη των αφίξεων ή εάν, αντιθέτως, λόγω της πίεσης που δέχονται οι τιμές και λόγω της αυξανόμενης προτίμησης για διακοπές all inclusive, θα είναι μειωμένα.



Τα έσοδα

Η πρώτη εικόνα, η οποία πάντως δεν έχει ιδιαίτερο "βάρος" στη στάθμιση του συνολικού αποτελέσματος που θα καταγραφεί στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι ενθαρρυντική, όπως δείχνουν στοιχεία από όλες τις διαθέσιμες πηγές. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τις αφίξεις στα 15 μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας. που αναλογούν στο 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων και στο 72% των συνολικών αφίξεων (με κάθε μεταφορικό μέσο), στο πρώτο τετράμηνο, εμφανίζουν πτώση 8%. Επίσης, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του έτους, δείχνουν μια αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά σχεδόν 5%, με παράλληλη μείωση της τάξης του 4% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας.

Οι προβλέψεις που έχει διατυπώσει ο ΣΕΤΕ περιλαμβάνουν όχι μόνο τις αφίξεις των 17 εκατομμυρίων ξενών τουριστών, αλλά και έσοδα στο ύψος των 11 δισ ευρώ, στόχος που μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί, λόγω των χαμηλών τιμών που προσφέρεται πλέον το τουριστικό μας προϊόν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.