Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Νέα λίστα με σκαφάτους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μορφή Λερναίας Ύδρας παίρνουν πλέον οι λίστες με τους υπόπτους για φοροδιαφυγή, καθώς στις ήδη υπάρχουσες, τις οποίες επεξεργάζονται οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί, προστίθενται καινούργιες, χωρίς όμως να αποφέρουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο.

Εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ, χαμένη στη μετάφραση είναι και αυτή των 54.000 καταθετών του εξωτερικού που καταρτίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας για την περίοδο 2009-2011, η οποία πλέον έχει συρρικνωθεί σε μια μικρότερη, 400 ατόμων.

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναμένουν τη λίστα του Λουξεμβούργου, που έχει υποσχεθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα "Παραπολιτικά", πριν από λίγες ημέρες έφτασε στο ΣΔΟΕ και νέα λίστα σκαφάτων από την Ολλανδία, η επεξεργασία της οποίας γίνεται υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Η μόνη λίστα που έχει διεκπεραιωθεί μέχρι στιγμής είναι αυτή του Λιχτενστάιν, αλλά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός, καθώς αφορούσε μόνο 17 άτομα, κυρίως ξένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τα ποσά των καταθέσεων.

Το νέο απόκτημα των φοροελεγκτικών αρχών είναι ακόμα μία λίστα με ιδιότητες σκαφών που είναι δηλωμένα στην Ολλανδία. Αρχικά, οι ολλανδικές αρχές είχαν στείλει στο ΣΔΟΕ κατάλογο με 121 σκαφάτους Έλληνες που είχαν δηλώσει εκεί τα κότερά τους, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για περιπτώσεις φοροφυγάδων. Τον περασμένο μήνα ο γενικός γραμματέας εσόδων συναντήθηκε στην Ολλανδία με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και στη συνάντηση αυτή τέθηκε το μεγάλο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, όπως και το ζήτημα των σκαφών. Το ενδιαφέρον της χώρας μας για τους υπόπτους φοροδιαφυγής οδήγησε τους Ολλανδούς στην κατάρτιση νέας λίστας, με άλλους 180 Έλληνες που έχουν δηλώσει τα σκάφη τους στην Ολλανδία, την οποία απέστειλαν πριν από λίγες ημέρες.

Έτσι ελέγχονται συνολικά 301 κότερα και σε αυτή την περίπτωση η έρευνα προχωρά υπό την εποπτεία του κ. Θεοχάρη. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ένα στα δύο από αυτά τα σκάφη, δηλαδή ποσοστό 50%, προκύπτει ότι δεν είχε δηλωθεί στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.